11.11.2009 г., 10:46 ч.

По виолетовия поглед на есента 

  Поезия » Друга
639 0 8

От  виолетовия  поглед на есента

нали чадърите на гъби виолетки  се роят

на причудливи въртеливи колела

по дъното на габъровите гори,

полузагърнати във шумол на листа,

преди сланата да ги посети

и експонатите от аметистов лед

във зимния музей да подреди.

 

От виолетовия поглед на есента

не са ли виолетките,

които закъснели лягат боси

между страниците на сланата

и кадифено захаросани

към кафенетата на зимата пътуват,

където във безцветен сладолед      

измръзналата есен  теменужно се сбогува.

 

По  виолетовия  поглед на есента,

ми казаха, ще разбера

дали любимият ще дойде и кога...

© Теди Савчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??