17.01.2017 г., 23:29 ч.

По-влюбена 

  Поезия » Любовна
524 3 11

 

По-влюбена

В тъмна нощ щом тишината плаче,
звездите слизат да я утешат,
луната килва облачно калпаче, 
а аз прескачам прага на нощта.

 

С ръце във скута, с мисли разпилени,
с надежда, скрита някъде в гръдта,
за теб копнея, тръпна победена,
а чувствата разкъсват ми плътта.

 

Но нека плаче тишината тъмна,
звездите да се къпят тихо в грях,
тя, любовта ми, щом като разсъмне,
ще ръси с шепите си звезден прах.

 

И ще се съмва и ще се стъмнява,
и ще умирам, сграбчила страстта,
аз, грешница, без дири ще танцувам,
по-влюбена да бъда сутринта!

© Евгения Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??