24.01.2015 г., 2:39 ч.  

Победата не е неуспех 

  Поезия
366 0 1

 

Една прашинка по време на битка 
влезе, може би случайно в окото на войник.
Той търпеше, но не можеше да вижда.
Друг се намери, веднага го смени.
Войникът в кръв белези и рани
едва криещ срамните сълзи.
Полегна в полянка, далеч от всички
само за минутка да притвори очи.
Тогава до ухото му, долетя ядосана пчела
да се скара, че стъпкал е цветята.
После цялата природа се показа, оживя
и му припомни, за домът му и че има майка.
Той дочуваше мечовете все по глухо.
Потъваше бавно в спомени отдавна забравени
и тогава разбра, дори вече да беше късно.
Че победите му не са неуспехи,                       

                                  а чиста загуба на време.

© Станислав Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • „ По-добре късно - отколкото никога “
    - беше казал някой, някога...
Предложения
: ??:??