19.11.2021 г., 7:37 ч.  

Побъркан свят 

  Поезия » Философска, Свободен стих
573 1 2

Побъркан свят

(Нечестиво поколение)

Светът е полудял,

със бесове във облик човешки се изпълнил.

Светът се е побъркал,

за Бога очите си затворил.

 

Не ще да чуе Словото спасително

и Христа Иисуса втори път на кръст разпъва.

Нечестиво поколение за Господа ушите си затуля,

в сърцето си убиецът Варава пак освобождава.

 

Лъжеучители, еретици, сектанти, плъзнали са като змии отровни и хората слушат ли, слушат.

Захаросано християнство приемат заблудените,

а отстъпници, зовящи се "учители" с уста мазни

сладка отрова на "пасомите предлагат.

 

И не, не съм праведен аз, ни най - малко.

Напротив - аз съм грешник най - окаян.

 

Светът е полудял,

със бесове във облик човешки се изпълнил.

Светът се е побъркал,

за Бога очите си затворил!

© Йосиф Асенов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??