Не хващай първия влак -
почакай и втори, и трети.
Може пак, може пак
светофарът зелено да светне.
Спри! Почакай до утре!
Но днес ти ми каза защо да не чакам.
А да хвана първия влак,
който ще води нататък.
Аз искам все тук да стоя,
щом светофарът ти светне зелено.
Защо на червен светофар,
без любов, да те чакам безцелно?
© Димитър Михов Всички права запазени