Три дни след тоталното фиаско на брака си
той се събуди здравословно женен.
Разбра го по непознатата
четка за зъби в банята.
Три дни след ръкоплясканията и виковете
"Горчиво! И се обичайте като гълъбите!"
на момичето, назначено като
Най-добрия му приятел,
предложиха от няколко места
нова работа.
Викаха я за промоутър в Кауфланд -
да опитва и предлага на клиентите
гъби с неустановен произход.
Искаха я от Държавните железници -
да положи глава на релсите,
разделящи града на две половини,
да изпраща като началник смяна,
Международния 460 за Букурещ.
Предлагаха и престижно място
като летец-изпитател
от покрива на отсрещната сграда.
Поканиха я в близкия бар
да се влюби в първия срещнат.
Обещаха и бонус - ежемесечно
по 108 в сметките на децата
до пълнолетие.
А тя отхвърли всички предложения
след тридневно обмисляне.
След време започна абсолютно безплатно
да превежда думите и мълчанията на хората
на съвсем разбираем език
и да засява с тях лехите в двора си...
© Миглена Цветкова Всички права запазени