23.11.2019 г., 8:00 ч.

Почти по Маяковски 

  Поезия
517 0 0

На жълто ли кръвта ми ти прилича?

Лятното слънца припича.

                                 Слънчево лято

изтича

в синята вис прозаично,

есенни клони замята,

багри в златисто листата

и се топи по земята.

 

Какво ли бих твърдяла, ако бях поет?

Че

в син тиган небето прави си омлет.

 

 

20.11.2019

 

https://www.youtube.com/watch?v=MSD44F5qMx0

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??