Ако си вятър, в торнадо се превърна,
обгърна ме с цялата си сладост,
към небето ме обърна
и сякаш на там тръгна,
понесе ме като перце в безкрая!
Знай, вятър огън пали!
Ако си огън, палиш само с думи,
дори нечути, но думите не са и важни,
важен само е гласа ти,
а той пожар във мене пали,
пристори се на море и потуши го с длани.
Ако си море в края на сезона,
париш, щом до кожата ми се докоснеш,
и краката подкосяваш,
че да падна в твойте прегръдки
и ти да ме погълнеш.
Ако пък си само част от него,
наречен си вълна,
вълната на хиляди се пръска
и залива ме със жар,
изгаря ме, горя
и после пак от тебе чакам
от жарта да се спася.
© Карина Всички права запазени
наречен си вълна,
вълната на хиляди се пръска
и залива ме със жар,
изгаря ме, горя
и после пак от тебе чакам
от жарта да се спася.
Хареса!Поздрав!