Ако ти си Жулиета,
съвсем далеч съм от Ромео.
Щом прекрача парапета -
близките ни ще се поболеят!
И Монтеки; и Капулети
тайно ще ни преповтарят,
че за любовните сонети
на Шекспир сме стари!
После лесно ще отровят
с клюките си още хора!
Току-виж над нас простора,
като саркофаг ще се затвори...
И тогава те ще се разплачат
от мисълта, че са палачите.
© Стойчо Станев Всички права запазени
Приеми моите приятелски поздрави, Иржи!