25.11.2010 г., 12:45 ч.

Под елхата... 

  Поезия » За деца
1358 0 16

                                Под елхата...

 

 

                                 Зимата -

                                              бездомно псе,

                                                              дращи на вратата.

                                 Дядо

                                              грабна гегата,

                                                                   метна си абата.

                                 Баба ми

                                               след него скочи,

                                                               стиснала машата.

                                 Искаха

                                               да го прогонят -

                                                                  взеха си белята.

                                 Пущината

                                               се промъкна,

                                                               легна под  елхата!

 

                                                      

                                                                                  25.11.2010 год.

© Радка Миндова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??