29.09.2016 г., 13:31 ч.

Под твоето одеало 

  Поезия
1145 4 6

Под твоето одеало

 

Стая. Полумрак. И самота.

Дрехите нахвърляни по пода.

Спомен гнил. Ръждясали сърца.

Натъпкани в бутилките във хола.

 

Монитор стар. И говор гъгнещ.

Метачки - циганки, крещят отвън.

В мозъка - пирон. Ръждив и стържещ.

Забити във очите трън до трън.

 

Тефтер. Молив. И незавършен стих.

Малко думи, подредени в рими.

Замисъл дълбок, останал скрит,

зад алкохола и завеси димни.

 

Слънчев лъч, като стрела.

Болезнено в очите се забива.

Кафето влиза. С него тя.

С усмивка плаха и свенлива.

 

Ръката си повдигнах с труд.

Посочих ù вратата вяло.

Господи! Нима съм луд?

Щом друга спа под твойто одеало.

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??