20.11.2013 г., 20:44 ч.

Подарих ти спомени 

  Поезия » Любовна
612 0 0

Подарих ти спомени за времена,

когато след години,

пред камината с лула,

ще разказваш на любимия си внук,

за онази дива и страстна луна.

 

Подарих ти лудо, мъжко прераждане,

защото  след години,

уморен си от тривиалността,

но се хвалиш с гордост пред приятели,

за страстните си подвизи в нощта.

 

Подарих ти и признателност към твоята жена,

дори и след години,

тя още ти е вярна... засега

и това те кара с благодарност

отново да ù купуваш цветя.

 

А за себе си аз искам само

някога, след години,

макар и с чувство на вина,

в сърцето си да преживяваш спомена

за онази дива и страстна луна.

 

 

***   ***   ***

© Дора Трифонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??