29.05.2016 г., 21:34 ч.

Подарявам ти дъжд 

  Поезия
551 1 5

Подарявам ти дъжд
=================
Подарявам ти дъжд – като рукнала улична песен,
бяло птиче перо и кармина на майски божур.
Цветовете спаси под чадъра на пролетен кестен
и с перото над голите локви рисувай лазур.

 

Да изгрее денят от дъгата на влюбено слънце,
да попият сълзите в зелената дъхава пръст,
да разрошат перчеми цветята, родени от зрънце
по земята, в която коне са препускали в тръст,

 

по ливади, в които децата са тичали боси
и стадата са хрупали меката сладка трева.
Ще се сгуша до теб и небето с ръце ще докосна,
да измия очите си в тази добра синева.

 

И защото дъждът ще вали в натежалите струни,
ще оставим чадъра да стане за птици гнездо.
А когато до кестена влюбени пак се целунат,
ще запее от радост по клоните всяко листо.

 

Цвета Иванова

 

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??