10.04.2009 г., 13:06 ч.

Подарък 

  Поезия
702 0 0

                                               Подарък

 

Подаръкът - нещо много ценно и вълшебно,

храна за душата, радост за очите,

удовлетворение на егото.

 

Кой е по-ценен подарък -

този, който другите ти даряват,

или това, което ти сам си подариш.

 

Идва празник, годишнина, рожден ден,

но никой не се сеща за теб.

 

Защо ли е така - бил си лош,

несправедлив и егоист,

отблъснал си всички.

 

И тогава какво?

 

Тръгваш да търсиш

най-ценния за тебе подарък -

удовлетворение за егото и душата.

 

Парите са в джоба 

и сега накъде...?

 

В магазините - не.

В кръчмата - не.

При стара любов - може би.

На рулетката...

 

О, това е чудесно.

Моментна забрава,

ти си в безкрая.

По-силно от опиум, пък и не боли,

на здравето не вреди.

Само на джоба - но това си ти.

Заслужено щастие,

минутка покой,

от водовъртежи безброй.

 

Щастието свърши.

Тръгваш удовлетворен,

събрал сили за идния ден.

За празнотота и скуката,

задачи безброй.

 

Отиваш при тях, неразбраните,

и се чувстваш герой.

 

Главата високо, та и ти си човек.        

 

© Кети Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??