23.06.2006 г., 8:38 ч.

Подарък трябва да ти купя 

  Поезия
672 0 16

Подарък трябва да ти купя,
вечеря празнична да наглася!
Най-хубавата рокля да си сложа,
да съм приветливо красива!
Да се усмихвам безотказно,
да бъда твоя безрезервно,
да не очаквам чудеса,
да бъда тиха, нежна и добра!
Днес празникът е твой, нали!
А привечер, когато захлади,
ще кажеш "трябва да изляза",
аз съдовете ще измия...
Сега ще звъннеш на вратата,
ще ме целунеш  там по шията.
За банята, дали е готова
ще попиташ и ще се завърти деня.
Подарък трябва да ти купя!
А най-хубавият ти подарък
е че петнадесет лета
съм с теб все още тука!
Сълзите са отдавна скрити,
а чувствата ми неоткрити.
Блясват искрите във очите,
но ти не знаеш за мечтите,
които някога потъпка, срина
и любовта нестоплена си тръгна.
Сега лежи във моят скут
една надежда, толкова красива,
че аз не смея да помисля,
че съм наистина щастлива.
Една мечта, която ме обгръща
със нежността си всеки ден.
И болката от мен пропъжда
по минало разплакано от теб.
Усмихвам се на някого в съня си
Събуждам се със мисълта,
че скоро ще сбъдна мечтата си,
а днес на теб подарък ще ти купя.


© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??