4.10.2022 г., 18:01 ч.

Подреждам се 

  Поезия » Любовна
249 2 2

Аз повече от тебе си отивах,

а всъщност май така и не дойдох.

Ний някак се превърнахме във минало 

на бъдеща в копнежа ни, любов...

Не искам да отглеждам във душата си

коварни от желания, миражи.

Обичането щом е самота

не струва пет пари. И нищо даже. 

Разбира се, че впървом ми се иска 

да кажа колко няма да се влюбвам,

понеже мен ме хранеха с огрѝзки, 

че видиш ли, на гладен се преструвам. 

Наситих се. Наистина! До гуша. 

До болка с тишина и празни думи. 

Научих се изобщо да не слушам, 

защото в обещания се губя. 

Събирам се по малко. Като пъзел. 

Подреждам се до образа на мъж, 

на който от тъгата му омръзна, 

в очите все да има топъл дъжд... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

27.01.2021

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??