16.02.2016 г., 21:00 ч.

Поема за човешката душа 

  Поезия » Друга
443 0 1

Осиротя от свойта всеотдайност,
остана ти една душа
обрулена и празна до безкрайност,
изгубена във тиха самота.

Със мисия по Божията воля
ликуваше във младото си тяло
без страх от всякакви неволи,
да е щастието чуждо, цяло.

И срещнеш ли го в нечии очи,
в усмивките на близки, окрилени,
политаш в своите мечти
и веруюто твое съкровено.

Създаваш обич и надежда,
даряваш вяра, сееш радостта
и щом назад понякога погледнеш
след себе си оставяш любовта.

И после с вятъра политат
покълналите, млади семена,
цъфтят и радват, но не питат,
кой стръкчето в основата пося.

А коренът посят ли е, ще остарява,
но всяка нова пролет ще кълни,
дори да се изгуби, ще си заслужава
щом цвят и аромат ще се роди.

 

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми поемата за човешката душа, Гинка!
    Това е една от любимите ми теми!
Предложения
: ??:??