19.07.2008 г., 17:48 ч.

Поема за депо Карлово 

  Поезия » Хумористична
770 0 2
 
Поема за депо Карлово

Между ДИП-а и Петрол
във голямата трева,
там депото се намира,
то едвам не изгоря!

Днес Шапкарят бе решил
тревата да запали,
но не беше преценил,
че електричката ще пламне.

- Леле, бързо, дай вода! -
тича Латьо от страни,
бързо кофата захвана
и започна да гаси.

Но гаси ли се така
със кофа и то без вода.
Бързо хвана телефона
и пожарната извика.

Пешо попа бариерата дигна,
че пожарната пристигна,
там пожара да гаси,
че на Латьо ще му се стъжни.

Щом сирената писна,
на Латин мустака увисна.

И тук поемата завършва,
как шапкаря за добро,
щеше Чамов да остави без депо.

© Трендафил Акациев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??