19.11.2019 г., 7:54 ч.

Поетесата 

  Поезия » Свободен стих, Друга
857 0 4

Очите й като плам.

Миглите й като пера.

Косата й като сребро.

Бузите й като праскови.

Кожата й като маслини.

Тя е звезда, но ако я

докоснеш, ще се опариш.

Тя е букет, но ако го

откъснеш, ще злоупотребиш.

Тя е чаша вино, но

отпиеш ли, ще изгориш.

Тя е лебед, но живее на тъмно.

Обичаш ли я, ще паднеш.

Тя е изкуство, тя е пепел

при пепелта, прах при прахта.

Целунеш ли я, ще умреш.

Тя е земята под краката ти.

Тя е всичко, за което си мечтал.

 

 

© Владимира Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??