Очите й като плам.
Миглите й като пера.
Косата й като сребро.
Бузите й като праскови.
Кожата й като маслини.
Тя е звезда, но ако я
докоснеш, ще се опариш.
Тя е букет, но ако го
откъснеш, ще злоупотребиш.
Тя е чаша вино, но
отпиеш ли, ще изгориш.
Тя е лебед, но живее на тъмно.
Обичаш ли я, ще паднеш.
Тя е изкуство, тя е пепел
при пепелта, прах при прахта.
Целунеш ли я, ще умреш.
Тя е земята под краката ти.
Тя е всичко, за което си мечтал.
© Владимира All rights reserved.