2.04.2016 г., 12:33 ч.

Поетиада 

  Поезия » Хумористична
559 0 1

ПОЕТИАДА

Посвещава се на 90-годишнината от създаването 

на Дружеството за борба срещу поетите в Ямбол и прочутия,

единствен в целия свят „Манифест за борба срещу поетите“

 

 

Някога в Диампол град

хората, от гняв обзети,

водели борба наред

срещу своите поети.

 

Прости били те, без ум,

само глупости творили

и, разтягайки локум,

вечно по луната вили.

 

Нямало за тях метла,

никнели като айръка,

а по хорските чела

се четяла страшна мъка.

 

"Да! Поетите са зло,

кой ли туй не го разбира?!

Време страшно е дошло,

лек за ум не се намира…

 

Затова и Манифест

за борбата пишем ние

срещу всеки пишещ пес –

кой го види - да го бие.

 

Лирата му да строши,

да го цапне по устата,

да го дръпне за уши,

ум да му налей в главата.

 

Само тъй ще разбере

и ще си сбере акъла,

инак в градското гюбре

ще го тръсне баба Въла!"

 

Минали са от тогаз

веч деветдесет години,

ала пустият Пегас

още тук се кокошини…

 

Няма кой да разбере,

че от него полза няма,

че е време да се спре,

да приключи тази драма.

 

Ето, гледайте наред,

вижте нашите редици –

тук поета до поет

блее по луна и цици.

 

Има много и за квас -

Ямбол град с това се слави.

Тук Пегас и там Пегас…

Абе, да сме живи, здрави!

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно е. Не знаех за "Дружеството...", но като съм ходил в Ямбол явно съв имал късмет и боя ми се е разминал.
Предложения
: ??:??