Поетическо.
Не може просто да напишеш
по навик нещо от душа.
Но ето, чуваш се, че сричаш
началото на мисълта.
Привично тръгваш да записваш,
след това редакция и това,
което си измислил,
е твоята съдба.
На бяло черно,
дори за слънчеви лъчи.
Измамата е достоверна -
за филми пишеш и игри.
Дали е хитрост,
да бъде всичко красота.
Или е зов за милост
към собствените ни слова.
14април09
софия
© Братан Всички права запазени