В светлозвездни лунни нощи
по небесния експрес,
получавам бързи пощи
на душевния адрес.
Всяка поща е сигнала
там от горната земя.
Новината тука спряла
чувства в мене тя наля.
И във мене се пораждат
поетичните мечти:
стиховете да се раждат,
като слънчеви почти.
© Никола Апостолов Всички права запазени