22.11.2022 г., 21:09 ч.

Поетично 

  Поезия
150 3 4

Не влизам в поетични форми – пиша мои!
За мен и залезът не е в оранжево облечен,
дори и облаците пухкави са голи,
а бурното море е с пясъчно елече. 


Цветята са и с аромат на време,
житейските пътеки с път без изход.
Дърветата се задушават в кислородно бреме,
а птиците са без гнезда, че не обичат. 


А те, Човеците (дали ги има още?)
са силуети, бродещи без чувства,
с очи без поглед, душите им са нощи,
където само тъмнината властва. 


Не влизам в поетични норми, 
защото съм различна –
дете на времето, 
забравило приличие!

© Яна Ангелова- Яни Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??