15.01.2020 г., 15:14 ч.

Поетите 

  Поезия » Философска
1421 0 1

                       Поетите

 

 

Няма на света лоши и добри поети,

всички те  пишат, даряват своите слова.

Едни са скромни, а другите напети,

но всички поети раздават своята душа!

 

За поезията им няма догми, правила,

техните слова идват право от сърцето!

Заиграва тогава перото в тяхната ръка,

разказват за живота, любовта и морето!

 

Всеки един има своя почерк, своя стил,

за едни добър, лош, за други той е мил.

Той своята муза не ще да изостави,

тя го води, не ще го тя никога забрави!

 

Те, стиховете, няма да са същите вече,

когато са веднъж излезли от тяхната душа!

Поправи ли ги, идеята им остава си далече,

в тях самите се промъква голямата тъга!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??