Ние изпълнени сме със доброта.
И човешкото не ни е чуждо.
И във този момент - за света -
ние правим каквото е нужно.
И вървим сега - към прекрасното.
И го сочим пътя - към светлото.
Сякаш даваме първо причастие -
ала не и последно приветствие.
Красотата привлича красивото.
И сме сякаш древни апостоли.
Ние събуждаме, и пишем за живите.
Пишем - мило, нежно и простичко.
Не заставаме срещу куршумите.
Но не спираме да се бием.
Осъзнаваме силата - на думите.
Ала чашата си - ще я изпием.
И във този свят никой не е остров....
Грейва слънце и в най-ледената зима.
И щом трябва - ние ще сме мостовете -
откъдето доброто ще мине.
© Стефан Янев Всички права запазени