16.05.2018 г., 22:49 ч.

Поетите 

  Поезия » Гражданска
1421 13 13

Поетите се раждат мълчаливо,

и мълчаливо след това умират!

След тях остава словото им живо,

мечтите им които не намират!

 

Поетите обичат самотата,

във нощите им дълги и безсънни!

Обичат любовта и свободата!

Обичат изгрева преди разсъмване!

 

Душата на поета е обречена

със болките на другите да страда

и да се бори с думи неизречени,

готов за тях да изгори на клада!

 

Поетите са острите кинжали

които удрят право във сърцето!

Тъга и радост в себе си събрали,

и като птици литнали в небето!

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??