2.04.2021 г., 1:15 ч.

Погледни към мене с чувство нежно 

  Поезия » Любовна
554 0 6

Между теб и мен, нима е бездна?

Да повярвам във това, не мога.

Без любов изгасвам, ще изчезна

в дълбините на една тревога.

 

Аз съм тук, а ти си все отсреща -

на ръба стоим на две скали.

Няма сякаш никаква надежда

в плаващите, в пропастта, мъгли.

 

Облаците тъмни... на небето

искренното синьо са покрили.

Заклинание ли бди проклето

и оставя слънцето без сили?

 

Погледни към мене с чувство нежно,

ще погледна аз към тебе също

и тогава, вярвам, неизбежно

ще се случи чудото могъщо.

 

Влюбеният порив на очите

ще прогони всеки зъл покров.

Ще изгрее Светлина... Лъчите

ще усилят топлия си зов.

 

И от живи цветове сърцата

мост над бездната ще изплетат.

Ще се срещнем, мила, във дъгата

и ще бъде по- красив светът.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??