15.03.2024 г., 21:00 ч.

Погребани клавиши на пиано 

  Поезия » Друга
134 2 2

Погребани клавиши на пиано,
изтляла под звездите серанада,
денят – нанякъде забързал рано.
И късен сняг, в душата ми нападал.

 

Три ключа сол, във въздуха висящи,
избухващ звук, съзвездие и рима.
Самотно клонче по стъклото дращи
и музиката става някак зрима.

 

Политам пак, а тялото проклето –
черупка куха, в стаята остава...
Духът отлита някъде, където
превръщам се в последната октава...

 

https://youtu.be/H4DZu-SR18Q?si=pUCfKNK6rwQQnpZd

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??