9.04.2008 г., 8:36 ч.

Погрешен адрес 

  Поезия » Любовна
609 0 4

В скритите прегръдки на среднощно такси

прекосявам булевардите заспали.

И само вятърът - този велик композитор -

оглася опустелите квартали.

 

Внезапно със остър, обратен завой

спряхме. Къде? Не разбрах.

Но там, под лъчите студени на лампите

за първи път те видях.

 

Очите ти се впиха в мойте безпощадно,

през кичури разпиляна коса.

Погледа ти бе коварен и безочлив,

в тон с греховната ти красота.

 

Беше като някой древен бог на тъмнината,

властелин на мрака, господар на нощта.

Останах без въздух, дочула от вятъра

как с безгласна въздишка изрече: "Ела".

...........

Докато нощта поглъщаше мойто такси,

си мислех: вярвала ли съм, че днес

ще рискувам със теб да попадна във мрака

на възможно най-погрешния адрес.

 

© Павлина Ненова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??