13.11.2011 г., 20:20 ч.

Погрешна 

  Поезия » Любовна
928 0 21

 

Любов погрешна, как да те наричам?

Роди се в най-красивите мечти...

Открадната се учиш да обичаш

и път намираш, даже да боли.

Живееш в полумрака на луната

отрекла красотата на мига.

Как в шепите стаяваш тишината,

щом вляво се бунтува любовта...

Прокрадваш се през изгреви и залези.

Притихваш плахо в двете ни очи.

Ревниво всеки краден спомен пазиш.

А после плачеш... И  навън вали.

Но гордостта ти странна пак те вдига.

От пепел лумваш... Огън сред студа.

А всъщност само глътка нежност стига

за да израснеш с тяло на лоза.

И пак да мериш  горе висините

забравила и болка, и тъга..

А после да възкръснеш във очите

на влюбен мъж и чакаща жена.

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??