31.01.2013 г., 18:07 ч.

Поисках те 

  Поезия » Любовна
1242 0 18

 

Поисках те

 

 

 

Поисках те, любов. До дъно те жадувах.

И с поглед на русалка отхвърлена трептях.

Намерих те, а сетне в безкрая те загубих

и блъсках се в затвора на слепия си страх.

 

Целувах устни чужди, изричах клетви силни

и вярвах във наивните си, глупави слова.

А ходех по ръба и молех се за милост

и миг по-късно вече не вярвах в любовта.

 

Низвергнах ви, сълзи. Не ми се вече плаче.

Премрежихте очите на верния ми път.

И може би стражар, а може би палачът

на грешната ми съвест изпраща ме на съд.

 

Поисках те, любов. Поисках те изцяло.

За близки и далечни. За него и за мен.

Ти питаш: "Накъде след края?" - Отначало!

До сетната секунда на влюбения ден.

 

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??