25.10.2007 г., 14:07 ч.

Пожар 

  Поезия » Любовна
1179 0 7
Пожар

Да се влюбиш, да пламнеш -
същински пожар...
Да убиеш, да грабнеш
безценния дар...
Да бъдеш, да хванеш
най-висшата твар...
Да гориш, да изригнеш
от искрицата жар...
Да се надяваш, да трепнеш
за щастливия зар...
Да се бориш, да паднеш -
от огън на жар...
Да имаш, да мигнеш -
пепел остана от този пожар...
Да живееш, да зърнеш
далечния фар...
Да пазиш, да живееш
със спомен за цар...
Да легнеш, да гаснеш,
а в сърцето товар...
И пак да се влюбиш,
и пак да гориш...
Като феникс да се преродиш...
Купчина пепел в теб да оставиш...
Предния пожар да не забравиш...

ДеЯДДП

© ДдП Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??