29.08.2012 г., 11:47 ч.

Пожънахме бури 

  Поезия » Любовна
829 0 17

ПОЖЪНАХМЕ БУРИ

 

В тишината те скрих, моя трудна Любов,

и не ще те предам на хиените.

И дори да изглеждам полуидиот,

всяка трудност, повярвай, е временна.

 

Все трънливи пътеки избирахме с теб

и кървяхме, но вярвахме в чудото.

Дълго страдахме в този ужасен вертеп,

оцеляхме с ината на лудите.

 

Много бури пожънахме с тебе, Любов,

но ги сяхме сами, със сърцата си.

Та какво означават спокоен живот

и живуркане в чужди отблясъци?

 

Много песни изпяхме за обич и плам,

забрави ги, Любов, те са стари.

Нова, светла поема със тебе, аз знам,

ще напишем, любима.

                                         Наздраве!

© Илко Карайчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??