13.12.2019 г., 19:58 ч.

Покана 

  Поезия » Любовна
346 0 0

 

Покана

 

... И́скрена си ти, нали́!...

Искаш ли любов?... Кажи́!..

Но от нея и: боли́...

Страх ли те е отложи́!...

 

В пълнолунно пиршество́

на страстта със вихър нов

с мен ела за тържество́

на: Човешката любов!...

 

Тази, Вечната!... Едната!...

... Де́то грабва изведнъж

щом: Случайността Жената

срещне във живота с Мъж...

 

Любовта да бъде: Храм

и Религия за нас!...

Жрица ако бъдеш там:

очаровай ме в екстаз!...

 

С огнените си коси́,

под пленителната гръд –

живо въгленче носи́:

 аз съм  „ритуален съд“...

 

А във „храма“ щом ще си́

ти го напълни със жар

и в олтара отнеси́ –

да раздухаме пожар!...

 

В него нека изгорят

всички досегашни дни –

с позабравен аромат

след „отминали“ жени!...

 

... С теб във Страстен летоброй

да запишем: Първи ден!...

... И от днес нататък той

да важи за теб и мен!...

 

Чакам те!... Ела!...Или́

плашиш се от любовта!?...

Вярно може да боли́

щом е много силна тя!...

 

В този  Храм, от Богове

няма да приемем знак 

да ни наствляват те!....

... Ние хора сме все пак!...

 

И човешки с много страст

небожествено грешим...

Даже с Боговете власт

богохулствайки делим!...

 

Онова, което сам

в „друго време“, в „друг момент“

съм пропуснал – в Този храм

искам с теб и без проблем...

 

Можем Целият живот

в емоционален стрес

с дръзка авантюра в ход

да преместим в Нов адрес...

 

... Но в абсурдният стремеж

да догоним Вечността,

често „слепи“ от копнеж –

падаме ѝ в Пропастта...

 

Може би, а може би́

с гравитация сега,

както падащи звезди

ни влече: Една съдба!...

 

Само двама: аз и ти:

хайде безразсъдно днес

и с безумните мечти

пак да полетим с фине́с!...

 

Зная, че ще изгорим

в поривът на Дързостта,

но със шлейф от прах и дим

пак ще сме във Вечността...

                             

*     *     *     *     *     *     *     *

... А сега: разбра нали́!?...

С много Огън в любовта:

 

– Сладко е, но и боли́,

щом „обжари“ ни Страстта!...

 

13.12.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??