23.07.2008 г., 14:33 ч.

Поклон 

  Поезия » Друга
592 0 6
 

 

Кой ли е измислил поклона?

Дали чрез него е търсил заслона?

Или от самото начало

се е прегъвало човешкото тяло,

 

от уважение към рода човешки,

а не от страх пред сторените грешки?!...

Поклон с глава или тяло? -

щом  поклонът е с любов изпълнен всецяло

 

има ли значение как се покланяме? -

но има значение пред какво се прекланяме.

Прекланям се пред Природата -

сила могъща,

пред всичко, с що тя ни обгръща,

 

пред всичко, с което

тя ни дарява!

Поклон пред човека,

който верен на нея остава!

 

Нека с мяра да се покланяме

и напразно главите си

да не скланяме!

 

 

© Анна Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??