1.05.2015 г., 0:09 ч.

Поле с маргаритки 

  Поезия » Друга
975 1 4

Поле с маргаритки

 

За какво са ми нови одежди
и обувки – последен модел.
И живот от големи надежди,
що изтляват до краен предел.
Изморих се да бъда успешна,
ефективна в стандартен живот.
Да танцувам със вятър насрещен,
донкихотовски странен гавот.
Изморих се от думата "трябва".
Кой измислил е този модел,
че успял да си, значи за хляба
се работи до краен предел.
Умореният кон го убиват
и заменят го с буен и млад.
Уморените хора умират,
изиграни с фалшив постулат.
Не желая да бъда успешна,
с подредена еснафска съдба.
Не приемам живот – въртележка
и не плащам цена за „успял”.
Стига толкоз безсмислени битки,
стига толкова празен успех.
Ще отглеждам поле с маргаритки,
ще се уча да свиря с тромпет.
Ще се къпя с росата по изгрев
и ще имам свое късче небе.
Ще живея тъй както поискам,
няма нужда да ходя в Тибет.
Уморена от живот в надпревара
днес душата ми лелей тишина.
Ще сваля на успеха товара
и ще бъда щастлива жена.


Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!!!!!!!!!!!!!
  • "Ще сваля на успеха товара
    и ще бъда щастлива жена"
    Харесах! И на мен ми се иска!
  • хубаво се лее твоят протест и ни води към полето от маргаритки
    дали е възможно
    ще ни обвинят за безделници
    но какво от това
    успехи
  • И ще бъдеш,
    това щом желаеш...
    И ще бъдеш,
    светът е за теб...
    И ще бъдеш,
    дори да нехаеш,
    щом повярваш,
    на своя късмет!...
Предложения
: ??:??