25.09.2013 г., 20:35 ч.

Полет на юг 

  Поезия » Философска
391 0 2

Небето е чисто и ясно,

изпълнено с песенен звук

на птици, летящи припряно,

готови за полет на юг.

 

Те сякаш игриво ми цвъркат:

Прости ни, прости за шума!

Очаквай ни - пак ще се върнем!

Пази ни зимъска дома!

 

С окапали вече цветчета,

за сбогом с листенцата тъжни

помахват им жълти треви.

 

А в мен есента разноцветна,

жив спомен за тебе подържа

мечтите ти тихо мълви....

 

 

 

 

25.09.2013 год.

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, ставаш все по-добра! Следващият да е с двуримни катрени!
    В многоточие, състоящо се от четири точки май трябва да се съдържат повече недоизказани нeща.
  • Браво, Лена!
    Голям напредък бележиш.
    Дерзай!
Предложения
: ??:??