5.04.2013 г., 9:41 ч.  

Политически епиграми № 9 

  Поезия » Друга
380 0 3

1     За  синдикалистите и работодателите

За мене вие  сте дребнави!
Ще трябва да се отчетете!
Егоизмът ви ще ви удави!
Като вдовици пак ревете?!

Щом искате да сте богати
и да живеете в палати,
дори и да сте  синдикати,
ще трябва да се отчетете!
От нищо нещо не се прави!
Не крийте своите заплати...
На всички ни туй не се нрави.
Вий също  бъркате в Хазната?!
И вие не сте хора в храм,
и аз от вас изпитвам срам!

2    Въпрос на интелектуалеца

 Къде у мехура
ти търсиш култура?!
Та той,  сиромаха,
си гледа стомаха...

3   Още една истина

Издигнахме го
да ни ръководи,
а той от псуването  
 се разплоди!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??