26.01.2012 г., 10:19 ч.

Политико-икономически сезон 

  Поезия » Пародии
747 0 4

Тихо се сипе
поредният сняг,
галено щипе
финансите пак.

Дръвцата свършиха,
кюмюрът и той,
ах, как ми се иска
да свири „отбой“!

Красивата зима
със белия сняг
лукаво се хили
и хваща ме яд!

Сечко и Марта
подхилват се пак,
защо ли си мислят
за втори мандат?

Ще духат, ще свирят,
ще вият и к’во -
байряци ще свият
пред новия вот!

А той против тях е,
за пролет е той!
Не става с уплаха,
с ченгета и с бой!

Тук отклоних се -
за зимата уж
реших да попиша,
а то изведнъж

погледнах, премислих
и хвана ме яд,
дори се стъписах -
ВТОРИ МАНДАТ?!

Я ставайте, братя,
сестрички и вий,
че тъй ще ни клатят
от здрач до зори!

Снега да изринем
и шанс да дадем
на новото име,
на новия ден!

Тихо се сипе
поредният сняг…
Нима ще допуснем
втори мандат?

© Димитър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чоно, Агоп, за мен е удоволствие да ме посетите!
  • лопата няма да стигне, братле...
    по добре да дойдат фадромите!!!

    поздравления!!!
  • Мерси, Лъвче! Голяма лопата ще е нужна!
  • Готова съм с лопатата!Поздрав за хубавото стихо!
Предложения
: ??:??