21.10.2007 г., 23:24 ч.

ПОЛУПРАЗНИЧНО 

  Поезия
832 0 26
 

Петък вечер - тополите гаснат.

През прозореца свети луната.

Еднозначни сме заедно с чашата

в полупразника на самотата...


Безпричинно забързана събота

календарно подбрала е датата.

Полупразнично дреме разсъдъкът.

Махмурлукът е сляп и прегракнал.


Мързеливо подрънква стрелките си

стар часовник и стреля в небето.

Полупразнични птици отлитат,

там, където щастливите шепнат.


Пасажерите с пълните чаши

за последния влак на надеждата

полупразнично вдигат наздравица.

Полунощ е. Приспивам  утехата...


През съня ми пробягват задъхани

от повтаряне - опитомени

полукошмари във полупросъница,

неутолили жаждата за нежност.


Полусън, полунощ, полупразник.

Полутонове полуизпети.

Спи чашата празна, а аз

съм будна на прага на делника...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??