17.04.2018 г., 16:11 ч.  

Полусъединител 

  Поезия » Любовна, Философска, Свободен стих
685 1 1

Полусъединител

 

И днес полуобичана осъмнах,
някак свикнала и примирила се.
Очите си доволно аз потърках
и чух шепот познат "И този път не!"

 

Живот на полусъединител:
Ни близо,
ни далече.
Ни в сърцето,
ни отвън.

 

Полуобич.
Полужелание.
Полунадежда.
Полуживот.

 

Наполовина от всичко имам аз, 
и страхът да ме изгубиш вероятно е наполовина.

 

Но нагаждам разни половинки,
с надежда нещо цяло да изнагодя.
Въртя, суча и опитвам,
все ще успея да ги извъртя.

 

Но замирисва ми на съединител,
страх обзема ме до несвяст.

 

Предавам се.
Отпускам вече.
И правя път на всички полунеща.

 

Махам плахо с ръка,
проронва се сълза.

 

Вече готова съм
за всичко цяло на света.

 

13.IV.2018 (петък)

© Гюлджан Джебирова Всички права запазени

Всички прилики с действителността са случайни. ^_^

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??