Когато пътят ти е труден
и навсякъде израсла е трева,
когато мислиш, че си влюбен,
защото чувстваш самота –
спомни си колко много имаш
и колко хора са до теб!
Прегради спирай да издигаш
и да делиш човека от човек!
Когато чувстваш се излишен
и място няма във света за теб,
когато искаш да си по-възвишен
и смело устремен да си напред –
спомни си за колко брой усмивки
си причина всеки ден
и в колко твой лични битки
не си се дал да бъдеш победен!
Когато страхът във теб напира,
че в бъдеще не ще да си щастлив,
кога душата копнее за всемира,
а от страх не смееш да летиш –
помни, че всяка буря отминава
и слънцето отново ще блести!
Болката от всичко отминава…
ако позволиш си да грешиш!
© Добри Бонов Всички права запазени