Dec 7, 2019, 8:37 AM

Помни! 

  Poetry
925 1 4

Когато пътят ти е труден

и навсякъде израсла е трева,

когато мислиш, че си влюбен,

защото чувстваш самота –

спомни си колко много имаш

и колко хора са до теб!

Прегради спирай да издигаш

и да делиш човека от човек!

 

Когато чувстваш се излишен

и място няма във света за теб,

когато искаш да си по-възвишен

и смело устремен да си напред –

спомни си за колко брой усмивки

си причина всеки ден

и в колко твой лични битки

не си се дал да бъдеш победен!

 

Когато страхът във теб напира,

че в бъдеще не ще да си щастлив,

кога душата копнее за всемира,

а от страх не смееш да летиш –

помни, че всяка буря отминава

и слънцето отново ще блести!

Болката от всичко отминава…

ако позволиш си да грешиш!

© Добри Бонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??