4.07.2008 г., 15:56 ч.

Помниш ли 

  Поезия » Любовна
1320 1 31

 

Ти помниш ли онази синева,

дълбоко претопена във сълзите.

Мастилено преливаща в нощта,

наситена до пясъчно в следите...

Ти помниш ли загадъчния кей,

с топлите,  упойващи прегръдки.

Ухания... във вихрен апогей,

примесени със тихите въздишки.

И вятърът,  усмихнат глашатай,

припяващ със акорда на сърцата.

Докосвайки в съзвучие брега,

раздиплена постеля за телата...

Ти помниш ли онази синева,

когато видиш чайка в небосвода.

Закърмена с безбрежна свобода,

която само птичи полет носи...

А помниш ли дъха на морска сол,

просмукал се в разпуканите устни.

И топлия отенък слънчев сноп,

разливащ се по ирисите пъстри...

... Запомни ли очите в онзи миг,

когато там се раждаха вселени...

Проникващи в душевния светлик,

отвъд разумни, неми безпредели.

 

© Деси Инджева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??