27.09.2020 г., 20:21 ч.  

Понякога 

  Поезия » Друга
205 2 5

Понякога, сред дребните си грижи,
олеквам -  от глухарче пухче.
Избирам си грациозна котка рижа,
надявам нейното кожухче.

Дърветата са камуфлажна дрешка
листата - есенна играчка.
И някой да одраскам, попогрешка,
приема се като закачка.

Зениците ми - строго вертикални
и ирис, в яркото зелено.
Фуча, ако  нервират ме нахални,
преда и всичко е простено.

И пука ми за новите завеси,
тапети, май ги няма вече.
Аз току -що измих се и се сресах...
Виж, ме - красавица, човече!  

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??