23.07.2006 г., 23:06 ч.

Попитах... 

  Поезия » Любовна
1693 0 16

Попитах аз очите си
защо са натъжени?
Отвърнаха ми те - от взиране.
Ще дойдеш ли при мене?
Попитах аз ръцете си
защо са уморени?
Отвърнаха ми - от очакване.
Ще дойдеш ли при мене?
Попитах аз сърцето си
защо е наранено?
А то отвърна ми - от обич.
Избяга ти от мене ...
Защо дойде?
Да си отидеш пак ли?
Да умориш, раниш и натъжаваш?
Да изгориш с ръце си - факли
и, тръгвайки си, пепел да оставиш...

© Мая Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??