Гледам танц на дожд и сонце
во мене се реинкарнира една тажна бајка
од минатото
за која другите не слушнале
еден ден
една приказна
еден живот
една вечност
а сепак кратка за сите нешта
што ги посакуваме
мислев нема да ти значам веќе
и ќе се разбудам во свет што нема бои
ако по мене не оставам ништо вредно
ќе бидам порака во шише
или грст стихови уловени во пајакови мрежи.
© Sanja Atanasovska Всички права запазени