Mar 28, 2018, 4:03 PM

Порака во шише 

  Poetry » Phylosophy
368 1 0

Гледам танц на дожд и сонце

во мене се реинкарнира една тажна бајка

од минатото

за која другите не слушнале

еден ден

една приказна

еден живот

една вечност

а сепак кратка за сите нешта

што ги посакуваме

мислев нема да ти значам веќе

и ќе се разбудам во свет што нема бои

ако по мене не оставам ништо вредно

ќе бидам порака во шише

или грст стихови уловени во пајакови мрежи.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??