7.03.2023 г., 9:08 ч.

Пореден Вторник 

  Поезия » Свободен стих
232 0 0

Вторник - бял косъм на главата,

някой вървял е неспирно през гората.

 

Втортик - неуморен кръговрат,

някой борил се е със себе си пак.

 

Вторник - неугасен пламък,

някой мечтае нещо от малък.

 

Втортик - мъждукащи надежди,

някой е наденал рицарски одежди.

 

Вторник - ежедневна одисея,

някой изпуска си тролея.

 

Втортик - слънчево и пролетно,

някой поднася на поднос сърцето си отровено.

 

Вторник - епопея за реалността и бляна,

някой получава фалшива слава. 

 

Вторник - разказ за живота,

някой живее го с охота.

© Симона Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??